Fenomena Apakah??

on 18 January 2013

Assalamualaikum..
Dari pagi taip entry ni, belum siap lagi.. Kena save draft dulu sebab ada kerja lain.. Tapi dah siap kerja ni, boleh la sambung balik entry ni.. Alhamdulillah hari ni hari yang mulia, hari Jumaat .. Penghulu segala hari, macam mana hari korang? Terbaik bukan.. Hehehe.. Sebenarnya aku malas sangat nak follow benda yang merepek bagai ni.. Tapi ianya perlu sebab jadi trending di laman-laman sosial.. Eh siap lepak ngan membe-membe pun siap ada trending ni.. Apakah??


Aku tak tahu di mana benda ni berlaku dan yang paling penting aku taknak pun tahu.. Wahaha, laka sangat ke benda ni.. Aku bila kena cakap macam ni agak bengang la juga, kawan aku pun dok cakap dengan aku "When i talk with u , listen ! listen ! listen ! ehh mamat ni kang ni makan dia.. Bukan kemain pekak lagi kawan ko ke?? Haha sian, tu la nak bash orang tak kena masa.. Padan muka mung! huhuhu..

Al-kisahnya satu Malaya ni dah tersebar dek fenomena Listen! ni.. Alamak, berkekalan ke menda macam ni.. Kita tunggu dan lihat aje lah sejauh mana pengaruh ni boleh pergi.. Adakah sehebat Mawi World?? Ac Mizal   (peace yaww) or mana - mana artis yang sedang meletop pada masa kini..


Ranking: 5

4 Comment:

  1. yg ni berlaku kat uum kan??dlm utube ada dia ni..

    ReplyDelete
  2. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...



    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  3. lisa pun ada tengok juga mende ni, hahah .. litseeeen! ada parody mathlufthi juga tentang ni,hihi .. memang menyemak gila

    ReplyDelete

Terima Kasih sebab sudi tinggalkan komen anda di sini..

 
© Blog CCK All Rights Reserved