Segmen : Saya Blogger Negeri .......

on 8 January 2013






Cehh lama seh tak join segmen.. Tengah sedap blogwalking tadi ternampak pulak segmen dari blogger FizGrapic @ Apit.. Wahh bertambah semangat lah sebab Apit ni memang femes wa cakap lu.. Haha ape pun malas cakap banyak , just tekan je banner awesome atas ni, untuk join ok??



Aku blogger dari negeri Johor Darul Takzim.. Aku membesar selama 22tahun di daerah Muar.. Korang pernah sampai tak?? Haaa best tak.. Pada yang tak pernah pergi, boleh ikuti cerita aku ni pasal daerah Muar.. 

Bercakap pasal Muar, sememangnya gah dengan jolokan Bandar Diraja.. Siapa tidak menyangka.. Walaupun pemodenan belum giat di jalankan seperti bandar-bandar lain seperti Johor Bharu, Kluang dan sebagainya, aku tetap bangga.. Kalau orang Muar tak sebut Muar, tapi " Muo".. Hehe Jawa la katakan.. Masyarakatnya yang juga berbilang bangsa.. Dri segi makanan pula, siapa tak tahu tentang kewujudan Mee Bandung kan?? Bagi tengok gambar sikit..



Siapa yang tak merasa tersangat lah rugi.. Orang KL pun bila datang kedai makan mesti tercari-cari menu ni.. Tapi aku boleh gerenti tiada tempat boleh tandingi original resipi dari Muar.. Pehhh memang terangkat dan sehingga menjilat jari der..


Haaa siapa yang tak tahu tempe.. Tak tahu?? Rugi nya.. Pada yang dah merasa tu, amcam?? Rasa kat negeri lain pun ada, makanan yang sihat berasaskan kacang soya sememangnya baik untuk kesihatan.. Malah keluarga aku juga sudah lama berkecimpung dalam bisnes tempe ni.. Alhamdulillah tiap hari ada saja permintaan.. 

Meh sini aku nak kongsi pulak pasal tempat yang pada aku cantik kat Muar ni.. Especially waktu senja, matahari terbenam.. Pehh ni aku curi google je.. Tak pasti la edit ke pe.. Haha aku bukannya mahir sangat tentang seni gambar ni..

Jeti Nelayan

Mana yang sampai di Johor tu, singgah-singgah la ke Muar..  Pasti anda tak rugi.. Suasana kampung yang nyaman, serius tak rugi kalau singgah sehari dua.. Banyak lagi tempat menarik yang aku boleh share, tapi takut berat pula entry ni dengan gambar.. Ahaks!


Ranking: 5

28 Comment:

  1. ♥ Salam... Datang Dari Segmen Yang Sama..Blogger Dari SABAH,Salam Kenal K..Dah FOLLOW Sini..Jom Singgah Blog Saya Plak K.. ^__^

    http://manssmile.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-sabah.html

    ReplyDelete
  2. dah follow sini..
    dari segmen sama..
    http://gadistehoaislimau.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  3. salam

    saya dh follow sini

    saye org terengganu

    dari segmen yang same

    dtg lar jenguk and follow

    http://misszerocinta.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    btw , nice blog :]

    ReplyDelete
  4. mai singgah sini :)
    dtg dr segmen yg sama .
    http://cikukika.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  5. beLog FakhRuru dri Kedah dtg kembali mngunjung! thanks dri jauh sudi singgah! hohoho!! (^__^)v

    done follow back! hepi b'beLogging!!

    ReplyDelete
  6. salam kunjugan dari segmen yang sama.. saya blogger dari perak.. :)

    kalau sudi singgah sini jap ye.. :)
    http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    *baru tahu wan orang johor..hehe.. kmpung kita kat segamat.. so kita ni orang johor + perak...hehe..
    eh, tempe tu my fav tau..dap tu.. ;)

    ReplyDelete
  7. edohayra dtg balas kunjungan XD

    ReplyDelete
  8. Jambatan sesak naik feri,
    Sampai jeti tunggu giliran;
    Jenguk sini di siang hari,
    Sambil hulur salam kenalan.

    Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah lama FOLLOW sini`;-)

    http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  9. follow sini..:)
    http://sitizawiah95.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  10. org trg datang dari segmen yg sama! weeee... :)

    http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  11. hai!jom join GA gempak ni!

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2013/01/pre-birthday-giveaway.html

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2012/12/kawaii-giveaway-by-mimie-isha.html

    ReplyDelete
  12. Singgah dari segmen y sama ^^
    dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
    Jemput singgah sini gak yer ;)

    http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini. Maaf juga lambat buat lawatan sebab sibuk dengan final exam..

    http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

    ReplyDelete
  14. salam blogger dari Kelantan...bertandang dr segmen sama...Jemput ke Ladang "Pengemis Cinta"

    ReplyDelete
  15. Hai !! dari Sarawak Mai terbang ke Johor . . hehe abg Mai ada kt Johor jgk tp Mai x pernah jejak kai kat sana . . Nanti , ada mase , Mai pg sane :P

    ReplyDelete
  16. singgah and follow back~ hee.,
    x pernah sampai johor lagii., huhu

    ReplyDelete
  17. Singgah dan follow balik...
    Yeh.. Orang JOHOR!!!!
    Dari segmen yang sama jugak :)

    http://norvanida.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  18. Dari Ngeri sembilan datang ke Johor , Harap Johor sudi datang ke Ngeri sembilan . XD .

    http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  19. Nak rasa mi bandung johor..!ramai yg cakap sedap...ehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom, datang johor.. Ajak cik lyeen sekali tau?? Ahaks!

      Delete
  20. wahhh mee bandung yang menyelerekan yum2
    jom terjah ke nogori plk hik2
    http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  21. done follow u dear :) from sbah ya:

    http://anereodacandid.blogspot.com :)

    thnxx cuz singgah belog niza

    ReplyDelete
  22. salam. kawan terjah sini balas singgahan dan follow..
    Terbaik blogger Johor punya cerita :)

    ReplyDelete
  23. datang dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya --- > http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum,
    Slm singgah dan Slm blogger.
    Done Follow. Dtg dr segmen yg sama, blogger dr Johor. http://www.mysyah-holiday.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri-johor.html

    Jemput join segmen sy yer di http://www.mysyah-holiday.com/2013/01/segmen-cuti-cuti-blogger-saya-dari.html

    ReplyDelete
  25. salam kenal..done follow!

    ecah blogger klate

    jemput kunjung balas ke blog ecah pulokk. =D

    http://violetungupurple89.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  26. dari segmen yang sama . :)

    http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete

Terima Kasih sebab sudi tinggalkan komen anda di sini..

 
© Blog CCK All Rights Reserved