Hidup Umpama Roda

on 21 November 2012Selamat kepada semua pembaca.. Alhamdulillah hari ni masih di berikan nikmat untuk kita, paling besar sekali kita di berikan nikmat untuk bernafas dan masih dapat buat kerja dan mencari nafkah di samping juga terus beribadah kepada Allah s.w.t.. Hidup sememangnya di umpama kan sebagai roda, roda yang masih berpusing sebagai tanda urusan kita seharian.. Ada kalanya kita berada diatas, ada kalanya kita berada di bawah..

Apabila kita berada di atas, amat jarang sekali kita mencuba sedaya upaya untuk mengekalkan kedudukan kita, ada saja yang cuba menjatuhkan sesama sendiri ataupun diri sendiri yang khilaf tidak berupaya menjaganya.. Pabila jatuh, baru lah kita sedar macam mana kita berusaha mendapatkan apa yang kita pernah dapatkan tu..

Seumpamanya, sekarang.. Islam di sering di tindas dan sememngnya tuhan menjanjikan islam akan bangkit dan menewaskan musuh.. Amat sedih sekali apa yang terjadi pada saudara islam kita di Gaza, Filipina dan lain-lain lagi.. Mereka di tindas, berperang dengan tanpa sebab dan alasan.. Berbunuh-bunuh, anak-anak kecil tidak berdosa menjadi mangsa.. Nasib mereka tidak terbela, siapa lagi bukan kita.. Apa yang kita termampu, mendoakan dan menghulurkan sedikit bantuan dari bermacam segi.. Alangkah baiknya jika negara kita turut menghantar sebahagian dari pada teknologi ketenteraan yang kita miliki dan bantu mereka yang di dalam kesusahan.. Memang musuh amat kuat, tapi bila kita bersatu pasti boleh... Petikan dari pada laman sosial twitter @UAI.. Jelas menyampaikan apa yan sepatutnya di lakukan.. Apa lagi yang kita miliki, untuk membantu umat Islam di Gaza.. Allahuakbar!! Semoga penderitaan mereka akan terbela dan Yahudi Laknatullah di hapuskan.. Apa kita lihat, mereka hidup sengsara.. Kita bersuka ria, tetapi di sana?? Kita renung kembali bersama...

Ranking: 5

1 Comment:

Terima Kasih sebab sudi tinggalkan komen anda di sini..

 
© Blog CCK All Rights Reserved