Karlos : Slot Aksi TV3 (Sinopsis)

on 8 March 2013

Karlos ! Cerita Diadaptasikan Melalui Kisah Benar
Sinopsis Karlos :


Sinopsis Drama bersiri Karlos TV3
Karlos menelusuri perjalanan hidup seorang remaja bernama Irwan Zaid (Johan As’ari) yang sering dipinggirkan di dalam keluarga terutama oleh bapanya sendiri, Rashid (Namron). Beliau disisihkan sehingga ibunya sendiri iaitu Zai (Sherlie Merlis) tidak mampu melakukan apa-apa. Tanpa wang belanja, Irwan belajar mencuri makanan dari kantin seterusnya membaraikan motorsikal dari dua orang kawan barunya, Joe dan Qiwek.

Penduduk di Sentul mula resah dengan kes kehilangan motorsikal dan pada waktu yang sama, Inspektor Mahadhir (Azhar Sulaiman) ditugaskan menyiasat kes tersebut. Selepas sebulan memantau, Mahadhir berjaya menangkap Irwan. Irwan dibicarakan di mahkamah dan kemudian ditempatkan di Pusat Pemulihan Akhlak Teluk Panglima. Di sana, Irwan mula mempelajari erti sebenar penderitaan. (Sumber: Galaksi Media)

*  *  *  *  *

Drama Karlos ini di adaptasikan daripada kisah benar. 


Episod 1 Karlos lebih kepada pengenalan permulaan cerita ini.. Dapat kita lihat keretakan dalam sesebuah institusi keluarga ini.. Daripada cerita ini tentu dapat kita pelajari sesuatu yang bermanfaat.. Selamat menonton..
Karlos Episod 1 by tvmiromrok
Ranking: 5

{ 0 Comment... read them below or add one }

Post a Comment

Terima Kasih sebab sudi tinggalkan komen anda di sini..

 
© Blog CCK All Rights Reserved