Revolusi Blogger

on 10 April 2013




Revolusi Blogger | Cetusan idea di pagi hari dapat aku coret kan di sini untuk tatapan dan bahan bacaan yang bermanfaat kepada semua readers yang tak jemu-jemu untuk baca segala entry yang di hasilkan di sini.. Berjuta tahniah dan terima kasih. Semoga segala perkongsian ini bermakna dan dapat memberi manfaat kepada anda semua.

Blog ini di wujudkan pada bulan Julai 2012, masih di peringkat awal lagi.. Belum pun sampai setahun dalam blogging ini.. Tetapi ilmu demi ilmu yang dikaji alangkah baik nya di kongsi bersama dan segala kritika dan kutukan pada blog ini amat di perlukan, bertujuan untuk menaiktaraf dan menambahbaikkan blog ini mungkin dari segi penulisan atau pun apa sahaja..

Ikhsan Google

Revolusi Blog bermula dari Old Interface Dashboard , tetapi tidak lama lepas itu munculnya dashboard yang tampak lebih cantik, lebih kemas dan awesome. Apa yang aku dengar, google menukar kepada interface yang sekarang kita gunapakai ini adalah bertujuan untuk mengelakkan pengguna platform blogspot akan bertukar kepada platform wordpress.. Ya atau tidak aku tidak dapat membuktikan, dan sumber yang aku dapat ini sudah lama dari carian di dalam internet dan baru sekarang dapat di kongsikan bersama.

Memang tidak dapat di nafikan dan di sangkalkan lagi, platform wordpress lebih canggih dan lebih ranggi, tetapi jangan lah risau platform blogspot juga bukan tidak boleh setanding dengan kehebatan yang di miliki oleh blogspot, malah jika kita pandai bermain keyword, templete yang bersih dan ringan, muka satu google juga akan memberi peluang kepada blogger yang masih berplatform blogspot seperti kita sekarang..



Ranking: 5

7 Comment:

  1. Ayat di perenggan terakhir adalah tips blogging. Terima kasih :)

    ReplyDelete
  2. usaha tu yg pnting walaupun berplatfom blogger :D

    ReplyDelete
  3. wah..terima kasoj berkongsi manfaat ya irwan

    ReplyDelete
  4. Kalau dulu memang tak biasa dengan dashboard baru ni..Lama2 okay lah. Memang sakit hati bila blogger tukar. Rasa nak juga yang lama.

    ReplyDelete

Terima Kasih sebab sudi tinggalkan komen anda di sini..

 
© Blog CCK All Rights Reserved